I lager.
Antal: 1

Örhängen av reklamskylt "Plektrum kvinnotecken mönster"

250 kr

Handgjorda örhängen av reklamskylt med "skräpigt" budskap*. Formade som plektrum med utskuren venussymbol.

Varje smycke är handgjort och målat av mig och därmed är de två smyckena i ett par inte helt identiska. Kvinnotecknena varierar även lite i utförande, men varje par är matchat så att de är så lika som möjligt. Smyckesdelar i Sterlingsilver 925, Modell på öronkrokarna kan variera mellan paren då vissa har spiral och gör hänget en gnutta längre, andra är mer enkla som på bilden. Känns detta viktigt så skriv ett meddelande om önskemål i beställningen.

* Papp och kartong är annat skräp vi hittar i vardagen, inte minst reklamskyltar. Jag återbrukar och gör örhängen av reklamskyltar som enligt mig har skräpiga budskap – sådant som uppmanar till masskonsumtion av onödiga prylar, skeva skönhetsideal eller konsumtion av animaliska produkter.

Med SKRÄP by Skapare vill jag framförallt omvärdera vårt förhållande till plast som billigt slit- och slängmaterial. Även om vi i Sverige är ganska bra på just återvinning är det endast 9 procent av all plast i världen som återvinns. Vi måste värdera materialet för vad det är. Plast görs av fossil olja – en icke förnybar resurs som förstör vår planet. Vi kan inte hantera det som skräp längre. Det är guld värt.